La Fundació Príncep de Girona amplia els apadrinaments a joves
Es potenciarà la xarxa de mentors de prestigi per a nois a l'atur de Catalunya, el País Basc, Madrid i Andalusia
GIRONA | EFE/DdG
¿ La Fundació Príncep de girona (FPdgi) ampliarà aquest any la seva xarxa d'apadrinaments per part de mentors de prestigi a joves a l'atur amb formació superior al conjunt de Catalunya, madrid, andalusia i País Basc, segons informa aquesta institució.
aquesta iniciativa, denominada «apadrinant el talent», busca fomentar l'accés al mercat laboral a través d'una metodologia innovadora basada en trobades entre persones amb un mateix perfil acadèmic i professional, encara que una d'elles consolidada en el seu àmbit d'actuació i una altra en els inicis de la seva carrera.
el mentor intentarà determinar les habilitats del jove i descobrir els seus punts de millora perquè afronti amb més opcions d'èxit la recerca de feina. Catalunya, andalusia, madrid i el País Basc havien iniciat aquesta tasca l'any passat, però l'objectiu de la Fundació és fer-la extensiva a tot el territori que abracen
aquestes quatre comunitats.
els joves participants en el projecte han de tenir entre 18 i 30 anys i haver finalitzat els estudis universitaris o el cicle superior de formació professional els últims cinc anys. L'apadrinament tindrà una durada màxima de sis mesos amb uns mentors que són directius i professionals amb alta motivació i especial sensibilitat cap a la diversitat i la igualtat d'oportunitats. al projecte hi ha 24 empreses participants, la majoria integrants del patronat de la Fundació.
entre les primeres experiències d'èxit hi ha la parella formada pel president d'applus+, Joaquim Coello, i el jove enginyer tècnic industrial mohammad Fares, de sant Feliu de guíxols. arran del treball conjunt, Fares va decidir continuar la seva formació i realitzar un màster en enginyeria industrial.
Una altra parella és, Josep Lluís santfeliu, un dels responsables de Ysios Capital i el jove tècnic superior d'administració i finances edwin David Hurtado, nascut a l'equador i resident a Barcelona. també es pot desgtacar la parella formada per la responsable d'exposicions de La Caixa, Virginia roy, i la madrilenya inmaculada Zurrón, llicenciada en Història de l'art.