El geògraf Enric Lluch i Martín, en una imatge d'arxiu presa el febrer del 2001 ¿ oriol ribet
Mor el geògraf Enric Lluch
L'estudiós va tenir un paper clau en la renovació de la geografia al país
Redacció
BARCELONA
El geògraf Enric Lluch i Martín (Barcelona, 1928), membre de la secció de filosofia i ciències socials de l'Institut d'Estudis Catalans, va morir ahir a Barcelona als 84 anys. Llicenciat en filosofia i lletres, es va dedicar aviat a l'estudi de la geografia, especialment del vocabulari i la metodologia. Segons Oriol Nel·lo, geògraf i membre de l'IEC, Lluch ¿va tenir un paper clau en la renovació de la geografia: va fer de pont entre l'escola geogràfica d'abans de la Guerra Civil i les generacions que van començar a estudiar geografia als seixanta".
Enric Lluch, germà d'Ernest Lluch, va ser l'introductor al país dels corrents de la geografia moderna que havia conegut a la Universitat de Liverpool. Vinculat amb el mo
viment de renovació pedagògica de Rosa Sensat, va crear el departament de geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Es va especialitzar en la divisió territorial de Catalunya, va dirigir equips de recerca i va organitzar col·loquis i xerrades interdisciplinaris. Entre les seves publicacions destaca La gènesi de la divisió territorial de Catalunya (1983) i El debat de la divisió territorial de Catalunya (1984).
Professor emèrit del departament de geografia de la Universitat Autònoma, va participar en la comissió d'experts que l'any 2000 van redactar el pla Roca, en què es va esbossar un nou model d'organització territorial de Catalunya. El mateix any fou guardonat amb la distinció Jaume Vicens Vives en reconeixement de la seva tasca docent i investigadora.
La cerimònia de comiat tindrà lloc avui al tanatori de les Corts de Barcelona, a les tres de la tarda. ¿