Mor el geògraf Enric Lluch, estretament relacionat amb el Berguedà
i
Enric Lluch a Berga el 1995
REDACCIÓ | BERGA
¿ El geògraf Enric Lluch i Martín va morir ahir a l'edat de vuitantaquatre anys. Lluch estava estretament relacionat amb el Berguedà i era germà d'Ernest Lluch, economista i polític català que va ser assassinat per ETA fa dotze anys, quan ocupava el càrrec de ministre. El geògraf va estar vinculat a la comarca, segons ha recordat l'historiador Josep Noguera. De petit estiuejava a Vilada amb la seva família, i més tard, quan es va casar, tenia una casa a la Nou de Berguedà. També va buscar un pis a Berga, on encara passava alguna temporada.
Com recorda Noguera, Enric Lluch va estar vinculat a l'Àmbit de Recerques del Berguedà, formava part del seu consell assessor, entitat amb la qual col·laborava participant a les reunions i també amb publicacions diverses.
En la seva trajectòria, cal destacar la creació del departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. També formava part de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans. Era llicenciat en Filosofia i Lletres i es va especialitzar en l'estudi de la geografia, concretament, del seu vocabulari i metodologia. Entre d'altres, cal destacar la publicació de La gènesi de la divisió territorial de Catalunya i El debat de la divisió territorial de Catalunya, juntament amb el geògraf Oriol Nel·lo, membre de la mateixa secció de l'IEC.
DAN PERONA